Hiigelkahjumi saanud Warren Buffett loobus osalustest USA lennufirmades

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ekraanipilt Warren Buffett'st Omahas Nebraskas 2. mail toimunud Berkshire Hathaways 2020 aastakonverentsil kõnet pidamas. Esmakordselt ajaloos peeti konverents virtuaalse sündmusena ilma publikuta.
Ekraanipilt Warren Buffett'st Omahas Nebraskas 2. mail toimunud Berkshire Hathaways 2020 aastakonverentsil kõnet pidamas. Esmakordselt ajaloos peeti konverents virtuaalse sündmusena ilma publikuta. Foto: YAHOO! FINANCE/via/REUTERS
  • Buffett loobus aprillis lennufirmade aktsiatest 6 miljardi dollari ulatuses
  • Esmakordselt ajaloos peeti Berkshire Hathaways üldkoosolek virtuaalselt
  • Buffetti investeerimisfirma kvartalikahjum oli ligi 50 miljardit dollarit

Maailma tuntuim investor Warren Buffett ütles aktsionäride üldkoosoleku videokõnes, et lennufirmadesse investeerimine oli viga ning ta ei leia midagi, mida tasuks osta. 

Warren Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaways müüs aprillis 6 miljardi dollari eest American Airlines'i, Delta Air Lines'i, Southwest'i ja United Airlines'i aktsiaid. 

Buffett ütles videokõnes, et tuleb välja, et ta eksis. «Lennundusäri - ja ma võibolla eksin ja ma loodan, et ma eksin - ma arvan, et see on väga suurel määral muutunud. Ma ei tea, kas reisijad kahe või kolme aasta pärast lendavad nii palju reisijakilomeetreid, kui eelmisel aastal. Kui äri taastub 70 või 80 protsendi ulatuses, lennukid ei kao. Teil on liiga palju lennukeid,» selgitas Buffett lennundusfirmade aktsiate müüki.  

Buffett lisas, et ta otsustas mitte investeerida suuri summasid, nagu ta tegi eelmise finantskriisi ajal, kuna Berkshire ei ole leidnud selleks piisavalt atraktiivseid võimalusi. Buffett viitas, et põhjuseks on keskpanga rahatrükk ja selle ettevõtlusse paiskamine. «Föderaalreserv tegi õigesti ja nad tegid seda väga kiiresti, ma tunnustan neid selle eest. Paljud firmad vajasid raha,» ütles Buffett ja märkis, et paljud ettevõtted said avalikust sektorist raha tingimustel, mida Berkshire poleks suutnud pakkuda. 

Financial Times juhtis tähelepanu, et märtsis ja aprillis laenati ettevõtetele väärtpaberituru kaudu üle 1,1 triljoni dollari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles