2000 uut Nissanit ootasid majanduslanguse tõttu 6 päeva laeval

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Nissan Motor Co autode vedamiseks ehitatud kaubalaev Jupiter Spirit
Nissan Motor Co autode vedamiseks ehitatud kaubalaev Jupiter Spirit Foto: MarineTraffic

Los Angelese sadamasse saabuma pidanud kaubalaev Jupiter Spirit pidi ligi nädala merel ankrul ootama, kuni leiti võimalus, kuhu laadida maha laeva olnud 2000 uut Nissani autot. 

Tavaliselt võtaks autode vedamiseks ehitatud kaubalaeva Jupiter Spirit lossimine pool päeva. Nüüd kulus ligi nädal, kuni leiti koht, kuhu laevas olnud sõidukid parkida.

Ületootmise ja majanduslanguse tõttu on USA autoturg uutest autodest nii küllastunud, et laoplatsid ja parklad on müümata sõidukeid täis ning edasimüüjad ei soovi uusi autosid vastu võtta, kirjutas portaal Gcaptain Bloombergile viidates. 

Märtsis langes Ameerikas automüük 40 protsenti ning autopoodides ja parklates koguvad tolmu nii USA-s kui teistes riikides toodetud sõidukid. Et autosid vedav erilaev peab nii kaua merel ootama, on väga ebatavaline, ütles mereliiklust seirava mittetulundusühingu Marine Exchange of Southern California tegevjuht Kipling Louttit.

Uued Nissanid sõideti viimaks laevalt maha Long Beach'i terminalis Los Angeleses, mille läheduses leidus autode ladustamiseks sobivat tühja maad. Sellega probleemid aga ei lõpe, sest sadamate ümbruses on maa hind kõrge ning autod tuleks kuhugi edasi toimetada. Kuhu, ei ole aga selge, kuna turu madalseisu tõttu ei taha autosid ka takso- liisingu- ega rendifirmad. 

Umbes kümme tuhat soovimatuks osutunud autot seisab ka teise California kaubasadama Port Hueneme sadama lähistel. Kuna autosid ei saa ladustada üksteise peale, on parkimisplatsidena kasutusele võetud ka külmhooned ning naabruses paikneva mereväebaasi territoorium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles