Warren Buffetti investeerimisfirma sai 50 miljardi dollarise hiigelkahjumi

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: RICK WILKING / REUTERS

Warren Buffetti valdusfirma Berkshire Hathaway teatas, et koroonaviiruse tõttu on ettevõte saanud 50 miljardi dollari suuruse kvartalikahjumi. 

Berkshire teatas, et suurem osa valdusfirma rohkem kui 90 ettevõttest on kogenud koroonaviirusest põhjustatud väiksemaid või suuremaid negatiivseid mõjusid, vahendab Reuters. Käibed vähenesid aprillikuus märgatavalt ka ettevõtetel, mille tegevust loetakse eluliselt olulisteks. 

Raudteeettevõtte BNSF veomahud langesid, kindlustuskompanii Geico kindlustuspreemiad vähenesid, mitmed ettevõtted on vähendanud palkasid ja koondanud töötajaid. Jaemüügiketid See’s Candies ja Nebraska Furniture Mart on poed sulgenud. 

Raamatupidamislikult peab Berkshire kajastama aktsiakahjumid kasumiaruandes, mistõttu Berkshire kvartalikahjum oli 49,75 miljardit dollarit. Eelmise aasta sama perioodi kasum oli 21,66 miljardit. 

Buffett ise ei pea aktsiate ümberhindamisest tulenevat kahjumit oluliseks ja juhib tähelepanu sellele, et tegevuskasum samal ajal kasvas, ulatudes 5,87 miljardi dollarini. Samas pole kuulus investor selles kvartalis mahukaid aktsiaoste teinud ning firma enda aktsiate väärtus on Standard & Poor'si järgi langenud rohkem kui 20 protsenti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles