Laienenud Orjaku sadam pakub sadamakaptenile tööd koos elukohaga

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Orjaku sadama droonifoto
Orjaku sadama droonifoto Foto: SA Hiiumaa Sadamad
  • Eelmisel aastal laiendatud Orjaku väikelaevasadam on populaarne sihtkoht

Hiiumaa valla moodustatud sadamate haldamise sihtasutus otsib Orjaku sadamasse suviseks navigatsioonihooajaks sadamakaptenit. 

Otsitava sadamakapteni tööülesanneteks on ohutu laevaliikluse ja aluste sildumise korraldamine Orjakul, sadama korrashoid ja Hiiumaa vaatamisväärsuste tutvustamine sadama külalistele, teatab sihtasutus Kärdla sadama ning Hiiumaa sotsiaalmeedialehtedel. Sadamakapteni töö kestab 15. maist augusti lõpuni, vajadusel saab sadamakapten sadamas ka majutuse. Palgapakkumist sihtasutus ei avalda, vaid ootab palgasoove kandidaatidelt. 

Orjaku sadam sai eelmisel aastal juurde mahuka laienduse, kui sadama kaguserva rajati uus sadamabassein ning korrastati kaldapealsed. Hiiumaal Kassari poolsaarel asuv Orjaku väikelaevasadam on üks neljast Hiiumaa valla asutatud sihtasutuse Hiiumaa Sadamad hallatavast väikesadamast. Lisaks kuuluvad sihtasutusele Kärdla sadam, Sõru väikelaevasadam ning renoveerimisel olev Ristna jahisadam. 

Laevade randumiskoht on Orjaku külas olnud läbi aegade ning ühe teooria kohaselt on Orjaku saanud oma nime kunagi sadamas tegutsenud orjaturu järgi. Praeguseni säilinud kaitsemuulid ehitati sadamasse enne I maailmasõda, kui Venemaa otsustas rajada Orjakule Läänemere miinilaevastiku baasi. Nõukogude ajal asus Orjakul kalurikolhoosi Hiiu Kalur kalatööstus, mille juurde rajati ka jahtklubi. Tänaseks on kalatööstuse hooned ja läänepoolne sadamabassein eraomandis ning kala seal enam ei käidelda. Hiiumaa kalurid kasutavad oma kalapaatide hoidmiseks ja kala maale toomiseks sadama keskmist basseini ning hobimeresõitjate käsutuses on sadama idapoolne osa, kus asuvad ka sadamakontor, kauplus, kohvik ja kontserdisaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles