Jahtklubide Liit andis juhendi purjetamistreeninguteks eriolukorras

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Mullu Zoom8 klassis maailmameistri tiitli võitnud Angeliina Maria Isabel Õunap võistles ka Optimist-klassis.
Mullu Zoom8 klassis maailmameistri tiitli võitnud Angeliina Maria Isabel Õunap võistles ka Optimist-klassis. Foto: Pärnu jahtklubi

Jahtklubide Liit saatis purjetamiskoolidele ja jahtklubidele juhtnöörid, mida järgides saavad purjesportlased alustada treeninguid. 

Kevadised ilmad on purjetamiseks juba sobivad ning kuigi Covid-19 viirusega seotud kriis on löönud sassi enamuse rahvusvaheliste ja kohalike suurürituste korraldajate plaanid, on purjetajad vormi säilitamiseks ja parandamiseks alustanud veetreeninguid.

Et treenimisel oleks tagatud sportlaste, treenerite ning pereliikmete ohutus, otsustas Jahtklubide Liidu treenerite kogu kehtestada juhtnöörid, mida purjetamistreeningute läbi viimisel tuleb arvestada. Soovitused lähtuvad kultuuriministeeriumi nõuetest sporditegevuse korraldamiseks eriolukorras, teatas Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas. 

Purjetajate reeglid on teiste spordialade omadest pisut erinevad, kuna spordivarustus ning selle hooldamine, valmis seadmine, puhastamine ja säilitamine nõuavad rohkem aega ja ruumi. 

Juhtnöörid on kättesaadavad Jahtklubide Liidu kodulehel www.puri.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles