Pildid ⟩ Diisli hind kukkus suuremates tanklates alla euro (11)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy

Täna pärastlõunal tegi tanklakett Jetoil kaua oodatud sammu ja langetas ühes Tallinna tanklas diislikütuse liitrihinna 0,999 eurole. Riburadapidi tulid kaasa ka suuremad tanklad. Bensiin on aga endiselt sama kallis. 

Tarbijad on kütuse hinna alanemist oodanud pikisilmi. Pea kõik suuremad tanklaketid on lubanud, et pärast 1. maid, mil diislikütuse aktsiis langeb 25 protsenti, tuleb alla ka postihind.

Aktsiisilangetus haakub ajaga, mil globaalsed naftahinnad on samuti väga madalal. Näiteks toornafta brent, millel meie lõpphinnad baseeruvad, on sisuliselt ajaloo põhjas, püsides 17 dollari juures barrelist.

Jetoili hinnalangetusega tulid paari tunni möödudes kaasa ka Alexela, Olerex ja Circle K. «Diisliaktsiisi langetusega tõime Alexelas diislikütuse liitrihinna alla ühe euro, mis on tänuväärt samm selleks, et koroonakriisist kannatada saanud majandus ja Eesti veondus saaksid jalad uuesti alla,» ütles Alexela juht Aivo Adamson. 

Alexela langetas oma jaamades ka biometaani ehk CNG hindasid. Adamson rõhutas, et ehkki diisli hind on väiksem, ei tohi pidurduda üleminek ka puhtamatele kütustele. Ta lisas, et tänastes heitlikes aegades ei tohi puhtamate kütuste turuarengut stoppama panna ja tehtud investeeringute positiivset tulemust käest lasta.

Olerexi esindaja lisas, et nad otsustasid enne pikka nädalavahetust anda klientidele võimaluse soodsa kütusega maale sõita, mistõttu langetasid diislikütuse hinda juba täna, kuigi aktsiis langeb homsest ning tanklates on mõningased varud. Viimati oli hind Eesti tanklates alla euro rohkem kui neli aastat tagasi, märtsis 2016.

«Inimeste ootus diislikütuse hinna langetamiseks oli suur, seda mõjutas ennekõike toornafta madal maksumus,» rääkis Olerexi sisseostu- ja logistikajuht Anton Šafrostin.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles