Homme hüüavad laevapasunad üle maailma meretöötajate toetuseks

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tallinki laev Silja Europa.
Tallinki laev Silja Europa. Foto: Liis Treimann
  • 1. mail kell 12. panevad pasunad hüüdma ka Tallinki ja TS Laevade parvlaevad

Eesti parvlaevad ühinevad 1. mail ülemaailmse aktsiooniga, mille sihiks on tunnustada meretöötajate panust globaalse kriisi ajal. 

Rahvusvaheline laevanduskoda (International Chamber of Shipping) kutsub sel reedel, 1. mail, rahvusvahelisel tööpühal, kell 12.00 kohaliku aja järgi kõiki sadamates seisvaid laevu üle maailma üles laevapasunate heliga tunnustama  kõikide meretöötajate olulist panust tänases globaalses kriisis.

Üle 1,2 miljoni meretöötaja teevad käesoleval ajal pingsalt tööd selle nimel, et tagada toidu-, kütuse- ja kaubavarude katkematu liikumine erinevate riikide vahel hoolimata suletud riigipiiridest ja paljudest teistest globaalsetest piirangutest, vahendas Tallinki kommunikatsiooniteenistus laevanduskoja üleskutset.

«Viimase pooleteise kuu jooksul on pea pool Tallink Grupi laevastikust samuti mänginud võtmerolli, tagamaks elutähtsate kaupade veo jätkumise Eesti ja Soome ning Soome ja Rootsi, Eesti ja Rootsi ja ka Eesti ja Saksamaa vahel. Ettevõtte laevad on vedanud ainuüksi viimase paari jooksul, kriisi tipphetkel, üle 60 000 ühiku kaupa, sh toiduaineid, ravimeid, elektroonikat, ehitusmaterjale ja palju muud,» teatas ettevõte pressiteates. 

Saaremaa ja Hiiumaa mandriühendust korraldava Tallinna Sadama tütarettevõtte TS Laevad parvlaevad osalevad samuti aktsioonis, kinnitas Tallinna Sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro.  

1. mail, osalevad oma laevapasunate signaalidega üleilmses meretöötajate tunnustamise aktsioonis järgmised Tallinki laevad järgmistes sadamates:

Silja Europa, Baltic Queen ja Victoria I – Tallinna Vanasadamas kell 12.00 Eesti aja järgi;

Romantika ja Isabelle – Riia sadamas kell 12.00 Läti aja järgi;

Silja Serenade ja Star – Helsingi sadamas kell 12.00 Soome aja järgi;

Silja Symphony – Stockholmi sadamas kell 12.00 Rootsi aja järgi.

«Tänane kriis on mõne kuuga seadnud meie ette rohkesti erinevaid väljakutseid, aga - nagu alati – on meie laevapere liikmed seljatanud ükshaaval iga meie ees seisva väljakutse ja on oma tööd jätkanud, näidates sealjuures üles imetlusväärset paindlikkust, tõhusust ja professionaalsust. Paljud neist on pidanud olema nädalate kaupa oma peredest raskel ajal eemal, tagamaks, et meie inimesed pääseksid koju ja et meie riigi majandus ei jääks seisma,» ütles Tallink Grupi laevateeninduse juht ja peakapten Tarvi-Carlos Tuulik.

Mõned meretöötajatest, kel pole praegu võimalik teha oma tavapärast tööd laevapardal, on otsustanud sel ajal toetada oma kohalikke kogukondi ja on aidanud kriisi lahendamisele kaasa vabatahtlikena. «Tunnen isiklikult suurt uhkust iga meie laevapereliikme panuse üle – nii palgatööl kui vabatahtlikena – ja seetõttu on meil suur rõõm osaleda selles üleilmses aktsioonis, mille eesmärk on teha väike kummardus ka meie oma sektori töötajatele ja kolleegidele,» kinnitas Tallinki peakapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles