Aas: kõige tähtsam on liikumise taastamine lähiriikidega (2)

BNS
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas eelmisel kuul saate «Otse Postimehest» stuudios.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas eelmisel kuul saate «Otse Postimehest» stuudios. Foto: Tairo Lutter

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa sõnul on kõige kiireloomulisem Soome ja Balti riikide vaheline kokkulepe, et Eesti inimesed saaksid naaberriikides tööl käia.

Aas arutas kolmapäevasel videokohtumisel Euroopa Liidu transpordiministritega piirangute leevendamisega kaasnevaid võimalikke väljakutseid ning transpordisektori tulevikuks vajalikke lahendusi, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

«Eestis keskendume igapäevaselt riigisiseste piirangute leevendamisele, kuid peame vaatama ka kogu Euroopa majandusruumi taastumisele. Euroopa Liidu ühtne avanemine on selle jaoks kriitilise tähtsusega,» ütles Aas pressiteates.

Lisaks kiideti kohtumisel heaks kehtivustähtaja ületanud tõendite ja lubade ajutine edasi kehtimine, kuna lubade väljastamine on seiskunud. Samuti räägiti lennunduse ja merenduse riigiabi reeglites ajutiste erandite tegemisest, kuna kriisi tõttu suletud lennu- ja laevaliinid soovitakse kiiresti taasavada. 

Aasa sõnul tõestab praegune olukord Rail Balticu kiire raudteeühenduse loomise tähtsust. «Kriisis tekkisid piiridele ummikud ning olime sunnitud avama laevaliini. Rail Balticuga sellist muret poleks tekkinud ning laevaliiniga kaasnenud lisakulutused oleks jäänud olemata,» lausus Aas.

Seni on Euroopa Liit transpordisektorile loonud erandid autojuhtide sõidu- ja puhkeaegadesse ja tühistanud ajutiselt kõik liikmesriikide territooriumil olevad nädalavahetuse ja öise sõidu piirangud. 23. märtsil loodi niinimetatud roheline koridor Euroopa sisepiiridele, et säiliks kaupade ja vajalike toodete liikumine ning säiliks siseturg. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles