Finnairi ennustus: päevane kahjum saab olema kaks miljonit eurot

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Finnairi lennuk Ülenurme lennuväljal.
Finnairi lennuk Ülenurme lennuväljal. Foto: Sille Annuk

Finnair lõpetas esimese kvartali tugeva kahjumiga ning teatas, et aktsionäridel pole ka praegusest kvartalist midagi rõõmustavat oodata: hoolimata hiiglaslikest kärbetest kaotab Finnair iga päevaga 2 miljonit eurot.

Soome lennufirma Finnair edastas, et nende esimese kvartali käive langes aasta varasemaga võrreldes 16% (668,2 miljonilt eurolt 561,2 miljonile eurole). Lendajate arv vähenes 15,6%, 3,1 miljonilt 2,7 miljonile reisijale.

Lennufirma usub, et lennuliiklus võib vaikselt taastuma hakata alates juulist, kuid kinnitab samas, et taastumise tempot on hetkel võimatu ennustada. Ettevõtte esimese kvartali kahjum oli 95,6 miljonit eurot (aastavõrdluses -91,1 miljonit). 

Finnairi tegevdirektori Topi Manneri sõnul on lennundussektoris viimase saja aasta kõige hullem kriis. Tema hinnangul võib seoses drastiliselt vähenenud lennukoormusega olla teises kvartalis firma päevaseks kahjumiks 2 miljonit eurot. 

Teist kvartalit alustas firma hinannguliselt 70% vähenenud kulubaasiga, mille on taganud paljude töötajate sundpuhkusele saatmine, turundus- ja IT-osakonnas kärbete tegemine ning juhatuse ja nõukogu liikmete töötasu vähendamine (15%). Koroonaeelse ajaga võrreldes on praegune maht 5% ja seoses olukorraga ei maksta 2019. aasta eest ka dividende. 

Finnairi aktsia langes täna Soome börsil 13%, 3,7 euro tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles