Ungari odavlennufirma avab Tallinnast kaks uut liini (1)

PM Majandus
Copy
Wizz Airi Airbus lennuk.
Wizz Airi Airbus lennuk. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Tallinna lennujaam teatas, et Ungari odavlennufirma Wizz Air alustab 2. juulist kolm korda nädalas lendamist liinidel Tallinn-Lviv ja Tallinn-Harkiv.

Lennufirma on juba varem öelnud, et planeerib mai keskpaigast jätkata lendamist Kiievisse ja juuni algusest Khuthaisisse. Täpne lendude alguskuupäev selgub lähiajal.  

«Tegemist on suurepärase uudisega, mis näitab, et lennufirmad soovivad liinidele tagasi tulla ja usuvad Eesti turu taastumisse. Ukraina on suur ja kasvav turg ning uued sihtkohad avavad meile äris ning turismis täiendavaid võimalusi. Loomulikult tuleb uusi liine avades silmas pidada eriolukordade lõpetamisi, riigipiiride avamist ja riikide soovitusi reisimiseks, aga jää on hakanud liikuma ning me usume lendude järkjärgulisse taastumisse,» rääkis Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe.  

Lennujaama liiniarenduse meeskord teeb koostööd lennufirmade ja ministeeriumitega, et lennuliiklust esimesel võimalusel taastama hakata. Lennuliikluse taastamist vaadatakse kahe etapina. «Esimeses järgus on oluline taastada majandusele olulised ühendused, et saada Euroopa oluliste ärikeskustega otseliinid uuesti tööle ning pakkuda võimalusi ka mugavateks ümberistumisteks. Teine etapp on seotud puhkusereisi sihtkohtadega. Arvatavasti ei saa taastumine olema kiire ja jõuame 2019. aasta mahtudeni alles 2022. aastal,» lisas Pärgmäe.  

Tallinna lennujaamast saab praegu lennata kolm korda nädalas Lufthansaga Frankfurti ja Belaviaga Minskisse. Aprillis taastas Finnair Tallinna-Helsingi lennuliini, mis alustas lendudega korra nädalas, järgmistel nädalatel on oodata sellele liinile lendude lisandumist.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles