Suurtehing kriisi ajal: Selver ostab Comarketi kaupluseketid (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Selveri juht Kristi Lomp.
Selveri juht Kristi Lomp. Foto: Sander Ilvest

Selver ostab tervenisti ABC Supermarkets ASi, mille alla kuuluvad 16 Comarketi kauplust, kaks Delice’i toidupoodi ja Solarise toidukauplus. Koondumiseks on vaja ka konkurentsiameti luba. 

Selveri omanikfirma Tallinna Kaubamaja Grupi juhi Raul Puusepa sõnul täitus sammuga nende strateegiline pikaajaline eesmärk, milleks on laiendada tegevust supermarketite valdkonnas. 

«Oleme läbi aastate Selveri kauplusevõrku ja turuosa orgaaniliselt kasvatanud, otsides samal ajal aktiivselt võimalust kiiremaks arenguhüppeks. Nüüd on see realiseerumas ja mul on siiralt hea meel, et selle tulemusena saame grupiga liita tugeva turupositsiooni ja meid sobivalt täiendava kaupluste võrguga ettevõtte,» lisas ta. 

Kaupluste ostmine ei hõlma ABC Grupi omanduses olevaid teisi ettevõtteid ja selle jõustumiseks on vajalik konkurentsiameti kinnitus. ABC Grupi nõukogu esimehe Mart Vipsi sõnul on sündiv tehing oluline areng toidu- ja esmatarbekaupade jaemüügiturul tervikuna.

«Eesti väiksuse juures on toidukaubandusettevõttel vaja piisavat jõudu, et tagada kliendile head kaubavalikut mõistliku hinnaga. Huvi meie kaubandusketi vastu on viimastel aastatel olnud arvestatav, kuid rahuldava tulemuseni nii tulevase omaniku kui ka tingimuste osas jõudsime alles nüüd Selveriga. Mul on hea meel, et jõudsime kokkuleppele sarnaseid väärtusi jagava partneriga,» ütles Mart Vips.

Selver ASi juhatuse liikme Kristi Lombi sõnul loob kahe kodumaise kaubandusketi ühendamine sünergia, mis võtab mõlemast ettevõttest väärtuslikumad kogemused ja õnnestumised. «Ühine suurem ja tihedama kaupluste võrguga kett tugevdab eestimaisel kapitalil põhinevat kaubandust, väärtustades kliendile pühendunud teenindust ja Eesti kohalike tootjate kõrgekvaliteedilist kaupa,» ütleb Kristi Lomp.

Tehinguga saab Selver juurde 16 Comarketi kauplust Harju-, Pärnu- ja Tartumaal, kaks Delice’i toidupoodi Viimsis ja Pärnus ning Solarise keskuse toidupoe. Pärast tehingu kinnitamist konkurentsiameti poolt kuulub Selverile kokku 72 kauplust senise 53 asemel.

ABC Supermarketsi juhina jätkab Andrus Põld ning ABC Supermarketsi kauplused jätkavad esialgu tööd oma nime ja kaubamärgi all Selveri tütarettevõttena.

ABC Supermarkets sündis 2002. aastal, mil ostis 10 SPARi kaubamärgi all tegutsenud kauplust. 2003. aastal alustati kaupluste viimist Comarketi kaubamärgi alla. 2009. aastal avatud Solarise keskuse toidupoe eeskujust kasvas välja ABC Supermarketsi toidupoodide uus kaubamärk Delice. Koos Delice’i poodidega kuulub ketti 19 kauplust 12 300 ruutmeetri müügipinnaga. ABC Supermarkets annab tööd ca 400 töötajale. 2018. aasta müügitulu oli 57,4 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles