Hotellijuht: siseturismi ootab väga hea suvi

BNS
Copy
Vihula mõis.
Vihula mõis. Foto: Arvet Mägi

Ettevõtluskõrgkooli Mainor turismi- ja restoraniettevõtluse erialajuhi Maris Nõgu sõnul ootab siseturismi tõenäoliselt hea suvi, sest piirid on kinni ja eestlastel polegi muud alternatiivi kui kodumaad avastada.

Rakveres hotelli pidava Maris Nõgu sõnul kukkusid kuu tagasi ära kõik poole aasta broneeringud, mis hakkavad nüüd vaikselt taastuma. «Päris selge, et inimesed sõidavad sel suvel mööda Eestit ringi ja otsivad siinseid avastamata kohti rohkem kui kunagi varem,» ütles Nõgu pressiteates.

Nõgu lisas, et eestlased otsivad masside vältimiseks suurte spaahotellide kõrval üles ka väiksemad kohad ja turismitalud. «Tallinna ümbruses on selgelt näha, et näiteks loodusturism juba on tõeliselt aktiivne,» ütles Mainori õppejõud.

Ta märkis, et siseturism võib hakata ka varasemast teistpidi toimima. «Näiteks tulevad inimesed kaugematest kohtadest Tallinna avastama, mis aitaks Airbnb-pidajaid,» nentis ta.

Nõgu sõnul püsivad spaahotellide hinnakirjad praegu endisel tasemel. Suuremate hotellide omanikud loodavad, et turism lähiriikidest taastub. «Sõltuvalt lähiriikidele piiride avamisest võib soomlaste kõrval siia sattuda rohkem lätlasi. Samas jäävad ilmselt Vene turistid piirangute tõttu sel hooajal tulemata,» prognoosis Nõgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles