Jahtklubides valmistutakse hooajaks eriolukorra reegleid järgides

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Jahtide vette tõstmine eriolukorra ajal Kalevi jahtklubis aprillis 2020
Jahtide vette tõstmine eriolukorra ajal Kalevi jahtklubis aprillis 2020 Foto: Indrek Ilves
  • 90 protsenti purjetajaid jätkab ettevalmistusi hooajaks tavapärase plaani järgi
  • Maskide kandmine on kevadiste paadihooldustööde juures loomulik harjumus

Eesti jahtklubides korrastatakse meresõiduhooaja algust oodates paadisildu, tehakse aluste kevadhooldust ja tõstetakse paate vette. 

Ettevalmistusi hooajaks tehakse jahtklubides eriolukorra nõudeid arvestatades, kinnitasid Meremuuseumi Lennusadama, Kalevi jahtklubi ja Pärnu jahtklubi ülemad. Kel paat vees, on juba ka esimesed purjesõidud teinud. 

Suur osa paatide juures tehtavatest kevadtöödest on nii tolmused, et maskide ja kaitseriietuse kasutamine on olnud tavapärane ka varasematel aastatel. Eriolukorra tõttu on lisandunud veel 2 + 2 nõude täitmine. Klubiülemad kinnitasid, et tänavu on ära jäänud ka muidu sadamates toimuv seltskondlik suhtlus ning iga paadiomanik nokitseb oma aluse juures. Jahtide vette tõstmiseks on koostatud graafik, et kraana juures ei oleks korraga rohkem inimesi kui hädavajalik. 

Purjetajate sotsiaalmeediagrupis tehtud kiirküsitlus näitas, et 90 protsenti purjekaomanikest kavatseb vaatamata eriolukorrale kevadised tööd tavapäraselt ära teha ning aluse vette tõsta. Piirangute lõppemiseni jäid mõned reederid äraootavale seisukohale ning vaid üksikud vastasid, et selleks hooajaks jääb jaht kaldale. 

Hobipurjetamine, kalastamine ja muidu meelelahutuslik meresõit on lubatud, kui järgitakse 2+2 reeglit, saartele kehtestatud liikumispiiranguid ning piirikontrolli nõudeid. Missugused purjetamisvõistlused tänavu toimuvad ja mis formaadis, otsustavad korraldajad vastavalt piirangute lõppemisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles