Lennusadamas algas jahtide kevadine vette tõstmine

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Jahtide vette tõstmine 24. aprillil 2020
Jahtide vette tõstmine 24. aprillil 2020 Foto: Karl Pütsep/Lennusadam
  • Purjetamine ja hobimeresõit on lubatud, kui seilajad järgivad reegleid
  • Mitmetele saartele minek on keelatud ja karistatav ka oma veesõidukiga

Lennusadamas tõsteti politsei järelevalve all täna vette esimesed 25 hobilaeva, peamiselt purjejahid. Mõned väikelaevnikud kasutasid võimalust ning tegid ka hooaja esimese meresõidu. Hooaja avapidu esialgu plaanis ei ole. 

Täna ja homme on Lennusadamas selle hooaja esimesed jahtide vette tõstmise päevad. Lennusadama juht Lauri Väinsalu kinnitas, et vette pandi 25 hobialust, peamiselt purjekad ning homme on kavas tõsta vette 20 paati. 

«Mingit rahvakogunemist ei olnud. Kõik toimus varem paika pandud tegevusplaani ja graafiku alusel, maskides ja kinnastes ning 2+2 reeglist kinni pidades,» kirjeldas Väinsalu. Tema sõnul olid mõned mootorpaadid vees juba varem, kuid põhiosa Lennusadamas kaikohta rentivatest jahtidest tõstetakse vette selle ning järgmise nädala reedel-laupäeval.

Paatide vette panekut jälgisid PPA ametnikud, kes kontrollisid eriolukorra nõuetest kinni pidamist ning jagasid infot meresõidureeglite kohta. Meresõit ja hobipurjetamine ei ole keelatud, kui järgitakse kehtestatud reegleid.

Peamine eriolukorrast tingitud muudatus on, et piiri ületamiseks peab kaasas olema dokument ning piiriületus tuleb PPA-s registreerida. Samuti on keelatud sildumine ja randumine Lääne-Eesti saartel. Hädavajaduseta ei soovitata minna ka Põhja-Eesti saartele. Piiri ületamisel peab arvestama, et naaberriik Soome ei luba väikelaevu riiki sisse ning Eestisse naasmisel peab olema valmis põhjendama, kus ja miks vahepeal käidi ning arvestama karantiini jäämise võimalusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles