Tipprestorani juht: pooled pealinna toidukohad kaovad (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Restoranipidaja Heili Politanov leiab, et kui inimesel on hirm midagi kaotada, siis ta hoiab kokku. «Siis ta ei käi väljas söömas,» lisas ettevõtja.
Restoranipidaja Heili Politanov leiab, et kui inimesel on hirm midagi kaotada, siis ta hoiab kokku. «Siis ta ei käi väljas söömas,» lisas ettevõtja. Foto: Eero Vabamaegi

Ülemiste linnakus tegutseva tuntud restorani Juur omanik ennustab, et pooled pealinna toidukohtadest kas sulgevad uksed või muudavad oluliselt kontseptsiooni.

2017. aasta märtsis avatud Juure asutajate eesmärk oli tõusta Eesti parimaks restoraniks, tuues au sisse Eesti looduse varjatud aarded läbi tipptasemel kokakunsti. Aastatel 2017 ja 2019 saidki nad Silverspooni konkursil parima Eesti köögi auhinna. Koroonakriis on aga andnud Juure pihta ränga löögi.

«Eriolukord lõpeb küll peagi ära, aga mis ajal klient restorani käimas hoidmiseks vajalikus mahus tagasi tuleb? Millal ja millises mahus turistid Eestis käima hakkavad? Kui kaua võtab aega äriklientide taastumine? Me ei tea seda,» rääkis restorani üks asutaja ja omanik Heili Politanov. «Mina tunnen, et sel aastal olukord veel ei taastu. Võib olla aasta lõpus või järgmisel aastal on näha paranemist.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles