Läti prokuratuur nõuab Oleg Ossinovskile nelja-aastast vangistust (6)

BNS
Copy
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: Liis Treimann

Läti prokuratuur taotleb Läti raudtee (Latvijas dzelzceļš - LDz) endisele juhatuse esimehele Uģis Magonisele ja Lätis altkäemaksu eest kohtusse antud Eesti ärimehele Oleg Ossinovskile nelja-aastast vanglakaristust, öeldi prokuratuurist BNS-ile.

Prokuratuur nõuab ka Magonise vara konfiskeerimist ja viieks aastaks keeldu töötada riigile või omavalitsusele kuuluvas ettevõttes juhtival ametikohal.

Ossinovskile täiendavat karistust ei nõuta.

Süüdistajad soovivad, et kahtlusaluste kinnipidamisel konfiskeeritud 499 500 eurot tunnistataks kuritegelikuks tuluks ja makstaks riigieelarvesse.

Läti korruptsioonitõrjebüroo ametnikud pidasid Magonise kinni 2015. aasta suvel. Teda kahtlustatakse Eesti ärimehelt Oleg Ossinovskilt 500 000 euro suuruse altkäemaksu vastuvõtmises.

Altkäemaksu andmises on süüdistuse saanud Ossinovski, kes soovis, et Läti raudtee tütarfirma LDz Ritošā sastāva serviss ostaks tema ettevõtte Skinest käest mitme miljoni euro eest neli vana vedurit.

Kumbki mees ei ole end süüdi tunnistanud. Ossinovski möönab, et andis Magonisele raha, kuid tema sõnul hoopis teisel eesmärgil.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles