David Sassoli: majanduse taastamiseks on vaja ühist reageerimist (1)

BNS
Copy
David Sassoli.
David Sassoli. Foto: Jean-Francois Badias / AP

Euroopa Parlamendi president David Sassoli tegi neljapäeval pärast kõnet virtuaalsel Euroopa Ülemkogul avalduse, mille kohaselt näevad eurooplased ots otsaga kokku tulemiseks vaeva ning vaja on viivitamatult ühist reageerimist.

Sassoli avalduse kohaselt jälgivad kodanikud tähelepanelikult Euroopa valitsuste ja institutsioonide praegust tegevust. «Me ei saa vajalikke samme edasi lükata. Jagame ühiselt vastutust kiirelt reageerida,» ütles ta pressiesindaja teatel.

«Peame kasutama kõiki olemasolevaid vahendeid, ennekõike majanduse taastumise kava koostamiseks,» rääkis Sassoli. «Peame aitama taastada töökohad ja majanduskasvu ning sama ajal kaitsma oma varasid. Peame seda tegema koos. Üksi pole keegi selleks suuteline. Vajame uut Marshalli plaani, kuid seekord peab seda rahastama Euroopa. Peame selle väljakutsega tegelema koos ja solidaarselt.»

Sassoli ütles oma kõnes riigipeadele ja valitsusjuhtidele, et sellest kriisist väljumiseks peavad kõik reageerima tõelise Euroopa kogukonnana. «Peame sellest välja tulema tugevama ja ühtekuuluvama Euroopana. See on eriti oluline nende riikide jaoks, kes ei saa endale lubada seda, et majanduse taastamine ja ülesehitustöö tooksid kaasa täiendava eelarvepuudujäägi,» ütles ta.

«Pooldame ülesehitustöö rahastamist taastumise võlakirjade abil. Oleme juba teinud ambitsioonikaid ettepanekuid, ent ilmselt peavad Euroopa Liidu juhid tegutsema veelgi ambitsioonikamalt,» lausus Euroopa Parlamendi president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles