Veeteede ameti peadirektori ametiaeg lõpeb, konkurssi pole välja kuulutatud

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Valge 3, Tallinn. Veeteede Amet, Laevaliikluse korraldamise osakond.
Valge 3, Tallinn. Veeteede Amet, Laevaliikluse korraldamise osakond. Foto: Claire Peinar / Postimees

18. mail lõpeb veeteede ameti peadirektori ametiaeg, kuid uut konkurssi pole välja kuulutatud. 

Konkursid kõrgemate riigiametnike kohtade täitmiseks võtavad kuid ning enne 18. maid, mil lõpeb praeguse veeteede ameti peadirektori Rene Arikase ametiaeg, ei jõuaks seda parimagi tahtmise juures läbi viia.

MKM transpordi asekantsler Ahti Kuningas selgitas, et ministeerium on koostanud valitsusele ettepaneku transpordiametite, sealhulgas veeteede ameti ja maanteeameti ühendamiseks. Ajakava näeb ette ametite ühendamist 2021. aasta alguseks, kuid eriolukorra ajal pole valitsus jõudnud transpordi ametite ühendamise otsuseni. 

«Selleks ajaks peab olema ühendametil ka värskelt valitud juhtkond. See on põhjus, miks Veeteede ameti juhi kohale ei ole konkurssi välja kuulutatud. Ametite ühendamise korral valitakse ta käesoleval aastal veeteede ameti juhiks äärmiselt lühikeseks perioodiks, mis ei oleks aus nii peadirektorile kui ka ametile,» kirjeldas asekantsler ning kinnitas, et kindlasti ei jää peadirektori funktsioonid täitmata ka enne ametite ühendamist.

Kuidas ameti peadirektori funktsioonid pärast praeguse peadirektori ametiaja lõppu täidetakse, asekantsleri vastusest ei selgu. Praegune peadirektor Arikas ei pidanud sobivaks oma ametikohaga seotud küsimustes kommentaare anda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles