Cameron: finantstehingumaks kahjustaks Euroopat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron ütles pühapäeval, et takistab kõiki katseid kehtestada kogu Euroopa Liidus finantstehingumaks, sest see tuleks kahjuks töökohtade loomisele ja elujärjele.

Cameroni sõnul võivad maksu innukalt toetavad riigid nagu Prantsusmaa selle oma riigis kehtestada, kuid on kahjulik kehtestada see kogu EL-is, kui ülejäänud maailmas sellist maksu ei ole.

«Kui prantslased ise tahavad oma riigis finantstehingumaksu kehtestada, võivad nad seda vabalt teha,» ütles Cameron usutluses BBC televisioonile.

Tema sõnul läheksid paljud institutsioonid mujale - Londonis tegutsevad pangad ja finantsasutused siirduksid maksu vältimiseks näiteks Šveitsi või Hiinasse.

Londoni ärikeskuse City of Londoni võimu kärpimise hirm oli ka põhjus, miks Cameron pani detsembris EL-i tippkohtumisel veto uuele EL-i leppele.

Prantsuse president Nicolas Sarkozy on valmis maksu ilma teiste liikmesriikide järele ootamata kehtestama, kuid pühapäeval ütles Prantsuse finantsühendus Association Paris Europlace, et see oleks majandusele kahjulik, kui see kogu EL-is ei kehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles