Soros annetas kõige haavatumatele ühiskonnagruppidele üle 130 miljoni dollari (38)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
George Soros.
George Soros. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Multimiljardärist filantroop George Soros suunas oma Avatud Ühiskonna Fondi kaudu üle 130 miljoni dollari abistamaks kõige haavatumaid ühiskonnagruppe koroonaviiruse tagajärgede leevendamiseks.

Fond suunas 37 miljonit dollarit New Yorgi töötajate ja nende perede toetamiseks, 12 miljonit dollarit hädaabina teiste USA linnade ja osariikide töötajatele ning 2,4 miljonit Baltimore, Puerto Rico ja Washingtoni kommuunidele.

42 miljonit dollarit suunatakse fondi globaalsetele partnerite kaudu üle maailma madala sissetulekuga töötajate, põgenike toetuseks ja muuks abiks.

130 miljonist dollarist lähebki umbes pool USA ja pool ülejäänud maailma abivajajatele.

Avatud Ühiskonna fondi president Patrick Gaspard ütles ajalehele The New York Times, et see 130 miljonit on ainult algus.

Lisaks Sorosele on annetanud koroonaviiruse tagajärgede vastu võitlemiseks terve rida miljardäre. Maailma rikkaim inimene Amazoni asutaja ja juht Jeff Bezos ütles, et annetas 100 miljonit Ameerika toidupankadele.

Twitteri asutaja ja juht Jack Dorsey ütles, et on heategevuseks kõrvale pannud miljard dollarit; seitse miljonit on juba ära antud ja muidugi Bill ja Melinda Gates, kes on jaganud mitmesugusteks heategevusteks, muuhulgas Maailma Tervishoiuorganisatsioonile (WHO) kokku 250 miljardit dollarit.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles