EVEA taunib Kaimar Karu ametist vabastamist

Copy
Kaimar Karu.
Kaimar Karu. Foto: Erik Tikan

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) ei kiida heaks täna teatavaks tehtud otsust vabastada väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu ametist ja nendib kahetsusega, et see otsus tehti väga ebasobival ajal.

«EVEA tahab kiita ja tunnustada minister Kaimar Karu senise lühikese, kuid konstruktiivse koostöö eest, sest tegemist oli ministriga, keda ettevõtjad olid pikalt oodanud ja kes osutus õigeks inimeseks õige koha peal,» märgitakse EVEA avalduses. 

EVEA rõhutab, et ettevõtjad on ootamatu ministri vahetuse tõttu suures mures, kuna kardetakse, et poliitilistes tõmbetuultes võib juba välja hõigatud ja valitsuse kinnitust ootavate kriisimeetmete elluviimine takerduda. «Seepärast on EVEAl siiras palve, et valitsus ja ennekõike uus minister jätkaks tööga seal, kus Kaimar Karu ministrina pooleli jäi, ja viiks ellu selle, mida ettevõtjatele lubati ja mida hetkel ettevõtjad pikisilmi ootavad,» kutsub EVEA valitsust üles.

«Kokkuvõtvalt, ühe väga olulise ministri vahetus ei tohi süvendada tuhandete ettevõtetjate niigi rasket olukorda ja saada mõnedele neist saatuslikuks. EVEA on pärast uue ministri ametisse kinnitamist valmis kohe asuma koostööle, et aidata kaasa ennekõike Kredexi ja EASi meetmete sujuvale elluviimisele ja olla abiks vajadusel täiendavate meetmete väljatöötamisel,» seisab avalduses.

Ühtlasi soovib EVEA uuele ministrile kiiret sisseelamist ning empaatiat väikeettevõtjate murede lahendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles