Paavo Nõgene: minu silmis on LHV Panga maine saanud kahjustada ja vajaks survepesu (11)

Erik Aru
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Sander Ilvest

Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene peab LHV pensionifondide ja Novalpina Capitali tehtud laenupakkumist nii vastuvõetamatuks, et selle üle pole mõtet läbirääkimisigi pidada.

LHV pensionifondid on teinud koos Novalpina Capitaliga pakkumise laenata Tallinkile 200 miljonit eurot. Nõgese hinnangul pole pakkumine vastuvõetav.

«LHV on valinud vähemalt meie vaatest selle, et nad oma nägu ettevõtete poole ei pööra, vähemalt Tallinki poole ei pööra,» ütles Nõgene ETV saates «Esimene stuudio». «See pakkumine näitas selgelt, et nende pakkujatega pole võimalik minna isegi läbirääkimisi pidama.»

Nõgese sõnul on Novalpina Capital ettevõte, mida ilmselt väga hästi mäletavad paljud Olympic Casino väikeaktsionärid.

Ta tõi pakkumise tingimuste kohta näiteks, et lepingu allkirjatasu oleks seitse miljonit eurot. «Kõik ülejäänud tingimused on vastuolus igasuguse normaalse ärieetikaga,» põrutas Nõgene. «Keegi soovis väga nahaalsete meetoditega pääseda ligi 11 000 Tallinki aktsionäri varadele. Minu silmis on LHV Panga maine saanud kahjustada ja vajaks survepesu.»

Nõgene ei tea, miks LHV sellises pakkumises osaleb. «Võib-olla on LHV Pangal endal raskused, võib-olla on nad pankrotiohus,» arutles ta.

Nõgese sõnul on Tallink esitanud taotluse kolmeks aastaks 150 miljoni euro likviidsuslaenu saamiseks ja ettevõttel pole ka midagi selle vastu, et Eesti riigist võiks saada laevafirma aktsionär.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles