Eesti tööstuse kasv oli kriisi eel Euroopa kiireim

BNS
Copy
Keevitaja. Pilt on illustratiivne.
Keevitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla

Tänavu veebruaris kasvas Eesti tööstustoodangu maht jaanuariga võrreldes 8,7 protsenti, enim Euroopa Liidu riikide seas.

Euroala riikide lõikes langes tööstustoodangu maht kuuvõrdluses 0,1 protsenti, ELi riikide arvestuses oli näitaja kuuvõrdluses muutumatu, selgub Eurostati andmetest. Tänavu jaanuaris nägid mõlemad regioonid aga enam kui kaheprotsendist kasvu. 

Veebruaris vähenes kestvustarbekaupade tootmismaht euroalal 2 protsendi võrra, kapitalikaupade toodang 1,5 protsendi võrra, samas kui vahe- ja mittekestvate kaupade toodangumahud kerkisid 0,4 protsendi võrra ning energiatoodang 0,7 protsendi võrra. 

ELi arvestuses langes kestvustarbekaupade tootmismaht 1,4 protsendi võrra, kapitalikaupade maht 1,2 protsendi võrra. Vahe- ja mittekestvate kaupade mahud kerkisid mõlemad 0,6 protsenti, energiatoodang protsendi võrra. 

Kuuvõrdluses langes tööstustoodangu maht enim 3,7 protsenti Kreekas, 2,8 protsenti Portugalis ja 2,6 protsenti Maltal. Suurimaid toodangumahu kasve nähti lisaks Eestile Taanis ja Lätis, kus tööstus kasvas kuuvõrdluses vastavalt 3,7 protsenti ja 3,1 protsenti. 

Võrreldes möödunud aasta sama kuuga langesid veebruaris tööstustoodangu mahud nii euroala kui ELi tervikarvestuses, vastavalt 1,9 protsenti ja 1,3 protsenti.

Seejuures langes euroalal kapitalikaupade toodangumaht aastaga 3,6 protsenti, energiatoodang 2,2 protsenti ja vahekaupade toodang 0,8 protsenti. Mittekestvate tarbekaupade toodang kerkis samas aastaga 0,1 protsenti ja kestvustarbekaupade toodangumaht 0,9 protsenti. 

ELi arvestuses langes kapitalikaupade toodangumaht 3,1 protsenti, energiatoodang 1,7 protsenti ja vahekaupade toodang 0,2 protsenti samas kui mittekestvuskaupade toodang kerkis 0,5 protsenti ning kestvuskaupade toodang 1,5 protsenti.

Enim langes tööstustoodang aastaga 8 protsenti Luksemburgis, 6,8 protsenti Iirimaal ja 3,5 protsenti Kreekas. Enim kasvas tööstusmahu näitaja 10,5 protsenti Maltal, 3,6 protsenti Poolas ja 2,4 protsenti Sloveenias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles