Soome valmistub vastu võtma hooajalisteks põllutöödeks 1500 võõrtöötajat (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Soomlased saavad endale välismaalt maasikakorjajad.
Soomlased saavad endale välismaalt maasikakorjajad. Foto: VASILY FEDOSENKO/REUTERS

Soome põllumajandus- ja metsandusministeerium on koostanud nimekirja 1500 välistöötajast, keda lubatakse hooajalisteks töötajateks riiki.

Nimekirja koostamisel on võetud arvesse ettevõtete soove ning riigi julgeolekuhuve. Siiski, nimekirja kuulumine riiki sisenemist ei garanteeri, kirjutab Soome nädalaleht Talouselämä.

Hooajatöötajate nimekiri koostati põllumajandus-, metsandus- ja kalandusettevõtetelt saadud nimekirjade põhjal. Kokku saadi 3700 taotlust.

Loa saanud töötajad on peamiselt töödejuhatajad või vajalikud muudeks eriliste ametikohtade täitmiseks. Suurem osa töötajatest hakkab tööle põllumajandus- ja aiandustaludes, väike arv inimesi ka metsandus- ja kalandusettevõtetes.

Kõik välismaalt tulevad töötajad jäetakse kaheks nädalaks karantiini, mis aga ei tähenda, et nad jäävad selleks ajaks farmitööst täielikult eemale.

Ministeeriumi sõnul vastutavad karantiini korraldamise ja töötajate järelevalve eest tööandjad. Hooajatöötajate lennureisid maksavad kinni kas tööandjad või töötajad ise.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles