Eesti idu tõstis raskel ajal 2,1 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Dashbird pakub üle maailma pilveteenuste analüüsi.
Dashbird pakub üle maailma pilveteenuste analüüsi. Foto: Sander Ilvest

Eesti idufirma Dashbird, mis tegeleb pilveteenuste analüütika ja veahaldusega, pani taskusse 2,1 miljoni eurose investeeringu.

Dashbirdi tegevjuht Taavi Rehemägi ütles, et tõstetud raha kavatseb ettevõte kasutada tootearenduseks ning rahvusvahelise äri arendamiseks. Lisaks Tallinna peakontorile avas Dashbird hiljuti ka oma esimese väliskontori Londonis.

Investeerimisvooru juhtis Ameerika riskikapitalifond Paladin Capital. Lisaks osalesid investeeringus Passion Capital, Lemonade Stand ning Icebreaker.vc.

Rehemägi rääkis, et serverivabade pilveteenuste pakkujad nagu näiteks Amazon Web Services annavad oma klientidele konkurentsieelise, pakkudes komponente, mida taaskasutades saab tarkvaralahendusi ehitada kiiremini, odavamalt ning suuremal skaalal. «Sellised süsteemid on aga keerulised ning nõuavad arendajatelt suuremat pingutust tõrgete tuvastamisel ning kvaliteedi tagamisel. Meie platvorm võimaldab organisatsioonidel tõsta oma teenuse kvaliteeti, turvalisust ning vähendada arendus- ning opereerimiskulusid,» kirjeldas Rehemägi.

Dashbirdi asutasid 2017. aastal tarkvaraarendajad Taavi Rehemägi ja Mikk Kirstein. Tänaseks kasutab nende lahendust maailmas umbes 6000 programmeerijat. Dashbirdi suurimad turud on Ameerika ning Lääne-Euroopa.

Varem on Dashbird kaasanud pea miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles