Eesti tehnoloogiafirma lõi väikeettevõtetele mõeldes uue pakiautomaadi

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
VIljandi tehnoloogiafirma Cleveron arendatud välipakiautomaat Cleveron 351.
VIljandi tehnoloogiafirma Cleveron arendatud välipakiautomaat Cleveron 351. Foto: Cleveron

Peamiselt suurtele jaekettidele pakiroboteid tootev Cleveron muutis kriisi ajal arendusplaane ja lõi ökonoomse pakiautomaadi, mis sobib kasutamiseks ka väikeettevõtetele.

«Kriisi algusest saadik oleme saanud iga nädal päringuid, kus küsitakse väikest pakiautomaati,» selgitas Cleveroni juhatuse esimees Arno Kütt. «Täna nähakse inimkontaktivaba kaupade üleandmist pea ainsa viisina, kuidas ettevõtted midagigi müüa saaksid ning pakiautomaat on selleks hea viis,» sõnas ta ja lisas, et turuolukorrast lähtuvalt kohendasid nad oma tegevust ning arendasid välja lahenduse, mis sobib firmadele, kellel ei ole suur pakimaht. 

«Tegime spetsiaalselt välitingimustesse sobiva pakiautomaadi, sest see võimaldab teenust pakkuda õues ning on kättesaadav ööpäev läbi,» täpsustas Kütt.

Cleveron 351 nime kandval välipakiautomaadil on 12 pakikohta ning seda saab kasutada mitmel otstarbel. Lisaks e-poe tellimuste kätteandmiseks sobib see ka rendikaupade väljastamiseks ja vastuvõtmiseks või ka asjade üleandmispunktiks. 

Ettevõtte pakiautomaat võib leevendust pakkuda praegusele olukorrale, mil pakiautomaatide võrgustikud on suure koormuse all. E-kaubanduse mahud püstitavad rekordeid praegu küll kriisi tõttu, kuid ilmselt mõjutab mugav ostlemisviis inimeste ostuharjumusi ning -eelistusi veel pikalt, edastas Cleveron pressiteate vahendusel.

Välipakiautomaat saabub tellijani tervikkujul ega vaja eraldi paigaldusmeeskonda. Automaadis on olemas ka oma tarkvara, nii et puudub vajadus täiendavaks integratsiooniks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles