Tallink viis seisma jäänud Silja Serenade kavandatust varem plaanilisse hooldusse

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tallinki reisiparvlaev Silja Serenade eelmises värskendusremondis Rauma dokis.
Tallinki reisiparvlaev Silja Serenade eelmises värskendusremondis Rauma dokis. Foto: rmcfinland.fi

Tallink Grupi Helsingi-Stockholmi liini laev Silja Serenade suundub 20. aprillist kuni 30. aprillini plaanilistele hooldustöödele BLRT Grupi Naantali laevaremonditehasesse. 

Tallinki teatel on Silja Serenade opereerimine seoses koroonaviiruse pandeemiast põhjustatud olukorraga ja sellest tulenevate reisipiirangute tõttu peatatud ning seisab praegu Helsingi sadamas.

Laev viibib Naantali laevaremonditehases 20. aprillist kuni 30. aprillini ning plaaniliste hooldustööde käigus teostatakse korraline tehniline hooldus laeva kerele, vahetatakse välja osa laeva torustikust ja viiakse läbi ka elektrisüsteemide hooldustöid. 

Laeva Silja Serenade korraline tehniline hooldus oli algselt planeeritud selle aasta novembrikuusse ning laev oleks kavakohaselt pidanud olema sellega seoses Helsingi-Stockholmi liinilt eemal 10 päeva. Kuna laev hetkel oma tavapärasel liinil ei opereeri ja on Soome ja Rootsi vahelise reisiliikluse taastamise ootel, toodi tööde teostamine varasemaks.

«Kuna kriisiolukorrast tingituna on mõned meie laevad praegu erinevates sadamates jõude seismas, on aasta teise poolde kavandatud laeva korraliste hooldustööde planeeritust varasemaks toomine igati loogiline, et võimalikult efektiivselt ära kasutada praegust seisuaega,» märkis Tallink Grupi laevateeninduse juht ja peakapten Tarvi-Carlos Tuulik pressiteates.

Kõik laevad peavad läbima regulaarse laevakere ülevaatuse ning tehnilised korralised hooldustööd vähemalt kaks korda viie aasta jooksul, kusjuures kahe korralise hooldustöö maksimaalne vahe ei saa ületada 36 kuud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles