Kas Moskva jälgimisäpp kasutas Eesti näotuvastusteenust?

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Inimõiguste aktivist Daria Kozlova demonstreerib geomeetrilist näomaalingut, mis peaks segadusse ajama näotuvastusalgoritme. Moskva valvekaamerate võrgustikku on kasutatud ka koroonaviiruse leviku peatamiseks. Foto tehtud 16. veebruaril 2020.
Inimõiguste aktivist Daria Kozlova demonstreerib geomeetrilist näomaalingut, mis peaks segadusse ajama näotuvastusalgoritme. Moskva valvekaamerate võrgustikku on kasutatud ka koroonaviiruse leviku peatamiseks. Foto tehtud 16. veebruaril 2020. Foto: YURI KADOBNOV/AFP

Esmaspäeval kirjutas Postimees, et Moskva linnavalitsuse nutirakendus, mis on mõeldud COVID-19 viiruse kandjate jälgimiseks, saadab oma andmeid Eesti firma näotuvastusteenusele. 

Teenus Identix.one kuulub Eesti firmale Data Coropration OÜ. Oma kommentaari selle kaasuse kohta andis firma esindaja Vladimir Aleksejev.

Telegrami-kanal (@itstorm) väidab, et Moskvas kasutatud nutitelefonirakendus «Социальный мониторинг» saadab andmeid ja kujutisi teie teenusesse Identix.one. Edurad Lõssenko Moskva linna IT-teenusest eitab seda. Kellel on õigus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles