GALERII ⟩ Mitmed tanklaketid langetasid hindu (11)

PM Majandus
Copy

Mitmed tanklaketid langetasid oma teenindusjaamades ja automaatjaamades mootoribensiini ja LPG hindu. Esimesena tegi seda Circle K.

Uued hinnad on kolmapäevaõhtuse seisuga järgnevad:

  • mootoribensiin 95 hinnaks 1,199€/L, 98 hinnaks 1,249€/L
  • diislikütuse hinnaks 1,239 €/L,
  • LPG 0,599€/L.

Seoses globaalse viiruspandeemiaga on nafta hind maailmaturul alates märtsikuu keskpaigast teinud läbi olulise languse. Mootorikütuste kui naftatoodete sisseostuhinnad on suures osas jälginud nafta hinna liikumist, kuid samas on hindu mõjutanud ka nõudlus toodete järgi. Kuna pea terves maailmas on kehtestatud liikumispiirangud, on bensiini, kui peamiselt eratarbijale suunatud vedelkütuse järele nõudlus oluliselt rohkem kahanenud kui diislikütusel ning see on maailmaturul mootoribensiini hindu langetatud ka rohkem kui diislikütusel.

«Olukord on samasugune ka Eestis, kus bensiini vähenenud nõudlusest tingituna on märtsikuuks sisse ostetud toodete laopäevad pikenenud ning sellest tulenevalt on märtsikuu keskmise hinnaga ostetud bensiini laovaru jätkunud ka aprillikuusse. Eeltoodust tulenevalt on mootoribensiini maailmaturu hinnale võimalik reageerida just nüüd,» rääkis Circle K mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik. 

Diislikütuste siseostuhinnad pole Vahtriku sõnul kõrgema nõudluse tõttu maailmaturul langenud samas mahus bensiiniga, kuid kui valitsuse ettepanek langetada diislikütuse aktsiisimaksu Leedu tasemele saab Riigikogus kinnituse, lubas Circle K müügidirektor, et diislikütuse jaehind langeb juba 1. mail vähemalt 14,5 senti liitri kohta.

Diislikütuse hind 1,239 eurot liitrile on eelmise nädala lõpu seisuga 24,5 senti enam kui Riias ja 33 senti enam kui Vilniuses. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles