Tesla paneb tehased pausile ja kärbib hoolega palku

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tesla juht Elon Musk
Tesla juht Elon Musk Foto: ALY SONG/REUTERS

Elektriautode tootja Tesla peatab 4. maini tehaste töö ja langetab töötajate palku kuni 30 protsenti.

Palgalangetus, nii nagu paljudes teisteski suurkorporatsioonides, on Elon Muski juhitud firmas n-ö astmeline. See tähendab, et kõrgemal positsioonil olevad juhid, näiteks asepresidendid, kaotavad 30 protsenti palgast, keskastme juhid 20 protsenti palgast ja ülejäänud töötajad pääsevad 10-protsendilise kärpega, kirjutab Techcrunch.

Tesla esindaja ütles väljaandele, et kuni mai alguseni töötavad nad miinimumprogrammi peal, kuid pärast seda kavatsevad tehased taas käivitada. «Palgakärbe on ohverdus, mis aitab meil rasked ajad üle elada ja pärast kriisi paremini ree peale saada,» sõnas esindaja.

Töötajad, kel pole midagi teha ja kes on koju saadetud, palka ei saa, kuigi neile säilivad ettevõtte poolt pakutavad sotsiaalsed garantiid.

Teslal on pea 60 000 töötajat.

Elektriautode tootja on sarnaselt paljude teiste autotootjatega avaldanud valmisolekut hakata vajadusel kas hingamisaparaate või teisi meditsiiniseadmeid tootma, et koroonakriisi mõjusid leevendada.

Postimees kirjutas mõni päev tagasi, et maailma autotööstust ähvardab ajaloo suurim kriis. Juhul, kui Euroopa ja Põhja-Ameerika autotehased jäävad suletuks aprilli lõpuni, jääb neil saamata enam kui 100 miljardi dollari jagu tulu.

Euroopa Autotootjate Liidu (ACEA) hinnangul on tehaste sulgemise tõttu jäänud Euroopa Liidus tootmata 1,23 miljonit sõidukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles