Lähikuudel lõpeb mitme käibelt kadunud valuuta vahetamine eurodeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti Panga teatel lõpetavad Soome, Prantsusmaa ja Kreeka keskpank lähiajal rahvuslike rahatähtede ja müntide vahetamise eurodeks.

Veel veebruari lõpuni saab Soomes keskpangas vahetada markasid eurode vastu kursiga 5,94573 Soome marka euro kohta. Markasid saab vahetada ka posti teel, täpsem info on Soome Panga kodulehel.

Prantsusmaa keskpangas ja selle kontorites üle riigi saab franke vahetada eurode vastu kuni 17. veebruarini vahetuskursiga 6,55957 Prantsuse franki euro kohta. Täpsemat infot vahetatavate kupüüride ja posti teel vahetamise kohta leiab Prantsusmaa keskpanga kodulehelt.

Samuti lõpetab selle aasta 1. märtsil drahmide vahetamise Kreeka keskpank. Itaalia keskpank lõpetas liiride vahetamise mullu 6. detsembril, teatas Eesti Pank.

Pärast neid tähtaegu kaotavad nimetatud vääringud kehtivuse ja neid ei ole enam võimalik vahetada.

Eesti Pank vahetab kroone eurode vastu tähtajatult Eesti Panga muuseumis. Selle aasta esimesel poolel saab kroone vahetada ka Swedbanki ja SEB Panga kõikides sularahakontorites ning Sampo Pangas ja Krediidipangas piiratud kontorivõrgustikus. Krooni vahetatakse teenustasuta kursiga 15,6466 krooni euro kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles