Äripäev kärbib võimsalt paberlehte, kuid jätab hinna samaks (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Äripäeva pikaaegne peadirektor Igor Rõtov.
Äripäeva pikaaegne peadirektor Igor Rõtov. Foto: Tairo Lutter

Äripäeva tellijad, kes on harjunud viis korda nädalas paberlehte saama, peavad nüüd sama raha eest leppima ühe lehega. Meediamaja peadirektor Igor Rõtov lubab lohutuseks sisukamat nädala- ja digilehte. 

Eesti suurim majandusleht Äripäev tegi täna meediaringkondades furoori tekitanud otsuse, et mitu aastakümmet igal argipäeval ilmunud paberlehega on kõik. Vähemalt kuni augustini. Selle asemel viiakse tellijani paksem paberleht ühel korral nädalas, reedel.

Rõtov, kes on harjunud ise iga päev paberlehte lugema, selles erilist traagikat siiski ei näe. Esiteks, on paberlehe tiraažid nagunii kokku kuivanud. «Kui meie digitellijate arv on viimastel aastatel pidevalt kasvanud, siis paberlehe tellijate arv on kogu aeg kahanenud,» ütles peadirektor. See trend on tema sõnul süvenenud eriti silmatorkavalt paari viimase nädala jooksul, mil veebiloetavus purustab rekordeid. Samal ajal tassitakse aga paberlehti tühjadesse kontoritesse (70 protsenti Äripäeva tellijatest on ärikliendid – toim), kus nagunii kedagi ei ole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles