Riik kaalub Nordicasse lisaraha süstimist (5)

PM Majandus
Copy
Euroopa Komisjoni teatel võinuks Nordica riigiabita minna aasta lõpuks pankrotti.
Euroopa Komisjoni teatel võinuks Nordica riigiabita minna aasta lõpuks pankrotti. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Selleks, et ülemaailmsete piirangute leevenemisel tagada kohene lennuühenduste taastumine, kaalub majandus- ja kommunikatsiooniministeerium riiklikusse lennufirmasse Nordica lisakapitali paigutamist.

«Nordica tagab ainukesena meie kontrollitava õhutee, et esimesel võimalusel taas kõige olulisematel marsruutidel lendama hakata, sest reisi- ja kaubateede taastamine peab viiruse leviku vaibudes olema võimalikult kiire,» põhjendas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas ERRile.

Riik pani Nordicasse 2015. aasta sügisel veidi üle 40 miljoni euro. Lisaks asutas riik siis OÜ Transpordi Varahaldus, mille tegevuse eesmärk oli toimida investeerimisettevõttena, kes finantseerib ja haldab investeeringuid põhivaradesse transpordisektoris, sealhulgas rendib ja omandab varasid. Selle osaühingu sissemakseks oli 32 miljonit eurot.

Nordica kaubamärgi all tegutsenud Nordic Aviation Group lõpetas Eestist oma nime all lendamise möödunud aasta oktoobris. Ettevõtte juhatuse esimees Erki Urva ütles toona, et ettevõte võib turule naasta, kui olukord seda tingib.

Praegu lendab Nordica asemel tema tütarfirma Regional Jet, uue nimega Xfly.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles