Arco Vara arvab Rain Lõhmuse nõukogust välja

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Rain Lõhmus,
Rain Lõhmus, Foto: Mihkel Maripuu

Kinnisvarafirma Arco Vara plaanib maksta dividendideks peaaegu kogu eelmisel aastal teenitud kasumi ja kutsub tagasi kogu nõukogu, teiste hulgas Rain Lõhmuse.

Eile välja saadetud aktsionäride üldkoosoleku kutses seisab, et tehakse ettepaneku maksta dividende neli senti aktsia kohta, mis teeb kogusummaks 0,36 miljonit eurot. Eelmisel aastal teenis ettevõte kasumit 0,39 miljonit eurot.

Arco on varasemal viiel aastal maksnud olenemata sellest, kas teeniti kasumit või saadi kahjumit, omanikutulu üks sent aktsia kohta. Seega sel aastal plaanitakse maksta dividende tavalisest neli korda rohkem.

Arco Vara teeb ka aktsionäridele ettepaneku kutsuda tagasi ettevõtte viieliikmeline nõukogu ning asendada see uue kuueliikmelise nõukoguga. Uues nõukogus ei ole enam ettevõtte suuruselt teist aktsionäri LHV suuromanikku Rain Lõhmust, kellele kuulub 9,45 protsenti aktsiatest. Lõhmus esindas nõukogus lisaks iseendale ka LHV pensionifonde, kellel kuulub kokku 14,3 protsenti aktsiatest.

Lõhmust ja LHV pensionifonde hakkab Arco Vara nõukogus esindama LHV kinnisvarainvesteeringute juht Rait Riim.

Veel saab Arco Vara uueks nõukogu liikmeks ettevõtte tegevjuht Tarmo Sild, kes on osaühingu Alarmo Kapital kaudu Arco Vara suurim aktsionär. Talle kuulub 27,98 ettevõtte aktsiatest.

Jaanuari keskel teatas Tarmo Sild, et plaanib ettevõtte juhi kohalt tagasi astuda ning kandideerida nõukokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles