Kas halvim on möödas? Börsid rallivad teist päeva järjest (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kuna nn. põrandal kauplemine New Yorgi börsil koroonaviiruse leviku tõttu lõpetati, siis avaldavad agentuurid vaid New Yorgi börsihoonet väljast.
Kuna nn. põrandal kauplemine New Yorgi börsil koroonaviiruse leviku tõttu lõpetati, siis avaldavad agentuurid vaid New Yorgi börsihoonet väljast. Foto: Bryan Smith/ZUMAPRESS.com

Globaalsed aktsiaturud tõusevad juba teist järjestikkust päeva, sest on tekkinud optimismilootus, et koroonaviiruse pandeemia võib tasapisi taanduma hakata.

Euroopa aktsiaindeks Stoxx Europe 600 oli keskpäevaks kerkinud 2,4 protsenti, sama palju oli kerkinud Londoni börsiindeks FTSE. Veel suurema tõusu oli lõunaks teinud Pariisi ja Frankfurdi börs – vastavalt 3,1 ja 3,7 protsenti.

Ka USA aktsiabörsid on pärast eilset seitsmeprotsendilist tõusu täna positiivsel lainel jätkama.

Ehkki USAs ja Suurbritannias prognoositakse, et alanud nädal saab olema kõige raskem, on börside tõusude taga uute nakatunute arvu kahanemine Itaalias ja Hispaanias. Need riigid on olnud kõige raskemas seisus.

«On keeruline eirata seisukohta, et asjad liiguvad paremuse suunas,» ütles The Wall Street Journalile varahaldusettevõtte Janus Henderson juht Paul O’Connor, kes hoiatas, et turud jäävad turbulentseks. «Investorite ajahorisonti lühendab teadmatus, mis tähendab peamiselt seda, et inimesed reageerivad sellele, mis on momendil nende nina ees,» lisas ta.

Euroopas on aktsiaralli eesotsas reisi- ja meelelahutusettevõtete aktsiad. Lennukompanii Easy Jet aktsia hind hüppas tervelt 20 protsenti.

«Turg hindab, et tagasipöördumine normaalsusesse toimub pigem varem kui hiljem,» selgitas maaklerfirma CMC Markets peaanalüütik Michael Hewson, kes lisas, et sama optimism kergitab ka hotelliettevõtete aktsiaid.

Ka Tallinna börsil toimus täna teist päeva järjest ilus tõus. Kui eile kerkis börsiindeks OMXT 2,2 protsenti, siis täna hüppas indeks juba 4,8 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles