Eckerö tõi Finbo Cargo Tallinna-Helsingi liinile kaubalaevana, kaubavedu kasvab ka teistel

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tallinn, 25.06.2019. Eckerö uus laev Finbo cargo esimest korda Muuga sadamas.
Tallinn, 25.06.2019. Eckerö uus laev Finbo cargo esimest korda Muuga sadamas. Foto: Mihkel Maripuu
  • Parandatud jääklassiga Eckerö Line laev naaseb Tallinna-Vuosaari liinile
  • Eriolukorra ajal väljub Finbo Cargo Tallinnast A-terminalist
  • Kaubavedude kasvust teatavad ka teised ro-ro laevaoperaatorid

Jaanuari algusest Landskronas korralises hoolduses olnud Eckerö Line laev Finbo Cargo sai Soome lahe oludele vastava jääklassi ning naasis täna kaubalaevana Tallinna-Vuosaari liinile. Reisijaid laev ei teeninda. 

Eckerö laev läks remonti jaanuaris enne eriolukorra algust ning jätkab nüüd liinile naastes ainult kaubavedusid teenindava laevana. 

«Meil on hea meel, et saame oma kaubalaeva kasutusele võtta olukorras, kus reisijate liiklus on häiritud ning märkimisväärne osa kaubaveomahtudest on liinilt kadunud. Eriolukorra tõttu tegutseb MS Finbo Cargo praegu ainult kaubalaevana ning erandkorras sildub Muuga sadama asemel Tallinna Vanasadama A-terminalis,» ütles Eckerö Line’i tegevjuht Taru Keronen. Tema sõnul teeb Eckerö nüüd kahe laeva peale kokku kümme väljumist päevas, mis leevendab ajutist läbilaskevõime puudujääki Tallinna - Helsingi liinil. 

Kaubaveod kasvasid märtsis ka Tallinki laevadel. Kokku oli tõus 7,7 protsenti, sellest  Eesti-Soome liinidel 20 protsenti. Viking Line Eesti tegevjuht Inno Borodenko ütles, et täpseid märtsi arve tal veel pole, kuid kaubakäive on rahuldavalt sama. «Liinimeetrite täituvus on hea ja me oleme lähiminevikuga rahul, aprillis sõidab Tallinna-Helsingi liinil Gabriella, mis teeb argipäeviti järjekordade vähendamiseks kaks reisi,» kommenteeris Borodenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles