Kauplustes tuleb arvestada neli ruutmeetrit külastaja kohta (3)

Erik Aru
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Maxima kauplused on koroonaviiruse levimise takistamiseks otsustanud  seni lahtiselt müüdud pirukad ja küpised eraldi pakendada.
Pildil Zeppelini Maxima kauplus
Maxima kauplused on koroonaviiruse levimise takistamiseks otsustanud seni lahtiselt müüdud pirukad ja küpised eraldi pakendada. Pildil Zeppelini Maxima kauplus Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tagamaks, et kauplustes saaksid kliendid hoida üksteisest kahe meetri kaugusele, tuleb arvestada neli ruutmeetrit põrandapinda iga külastaja kohta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsleri Kristi Talvingu sõnul peab kauplusse siseneval kliendil olema teada, et ta saab teistest inimestest kahe meetri kaugusele hoida.

Selleks peaksid kauplused arvestama klientide sisselaskmisel sellega, et igaühe kohta oleks neli ruutmeetrit põrandapinda. Samuti peavad kõik kauplused võimaldama, et ka ukse taga olevad inimesed järgiksid kahe meetri reeglit.

Kõigis kauplustes peavad olema kättesaadavad desinfitseerimisvahendid. Vastasel korral ei tohi kliente kauplustesse lasta.

Vastupidi varasemale ei pea desinfitseerimisvahendid asuma enam sissepääsu juures, vaid need peavad olema seal, kus külastajal oleks kõige mõistlikum neid kasutada. Kui desinfitseerimisvahendid pole sissepääsu juures, siis peab seal olema teavitus, kus neid saab kasutada.

Nõuded kehtivad kõigile kauplustele, hoolimata sellest, kas need asuvad kaubanduskeskuses või eraldi.

Talving tõi välja ka rea häid tavasid, mida paljud kauplused on rakendanud. Näiteks teavitused kahemeetrise vahemaa hoidmise olulisusest sisenemise ja kassade juures ning ostukärudel, teavitused kaupluse siseraadios ja kassade juures mahatõmmatud jooned, mis aitavad vahemaad hoida.

Hulk kauplusi on iseteeninduskassad avanud iga kahe meetri tagant. Samuti on hulk poode vähendanud ostukärude ja -korvide arvu vastavalt klientide arvu piirangule, eraldanud töötajatele kaitsevahendid ja rakendanud turvatöötajaid külastajate suunamisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles