Stockmann taotleb saneerimist (1)

Copy
Stockmanni kaubamaja Helsingis.
Stockmanni kaubamaja Helsingis. Foto: JUSSI ROSENDAHL/REUTERS

Kaubamajakett Stockmann taotleb ettevõtte saneerimist, taotlust hakkab arutama Helsingi ringkonnakohus.

Stockmanni tegevjuht Lauri Ratia teatas esmaspäeval avalduses, et koroonaviiruse pandeemia on mõjutanud oluliselt ettevõtte rahavoogu.

Hoolimata viimaste nädala tugevast juurdekasvust Stockmanni ja Lindexi veebipoodides ei suuda see asendada klientide hulga järsku kahanemist eriolukorra tõttu.

Stockmanni äri on ettevõtte nõukogu hinnangul elujõuline ja selle saab taastada, mistõttu on langetatud otsus taotleda firma saneerimist. Koroonaviirusel ja selle leviku tõttu kehtestatud piirangutel on jätkuvalt oluline mõju ettevõtte klientide hulgale ja rahavoole.

Saneerimismenetlus ei puuduta Stockmanni Balti riikide kaubamaju ega Lindexit.

Stockmanni Tallinna tegevdirektori Marge Türneri sõnul ei mõjuta otsus esitada avaldus saneerimismenetluse algatamiseks kaubamaja igapäevast äritegevust.

«Eesti tütarettevõtte toimib iseseisvalt ning Tallinna kaubamaja jätkab oma igapäevaste toimetustega tavapäraselt,» ütles Türner. «Me teenindame kliente ja meie kaubamaja on avatud nagu oleme sellest varasemalt teavitatud. Koroonaepideemia on mõjutanud olulisel määral meie tegevusvaldkonda ja ka meid ettevõttena, kahtlemata on kõigil rasked ajad.»

Türner tõi välja, et Stockmann on hiljuti tihendanud koostööd Bolt Foodiga, mis lubab eriolukorras klientidele toidukaupu turvalisel ja mugaval moel pakkuda. «Oleme töötamas paari uue võimaluse nimel ja me jätkame kõikide initsiatiivide panustamisesse endisel moel, lisas ta. «Teenindame oma kliente võimalikul parimal moel nii antud hetkel kui ka tulevikus.

Stockmanni A-aktsia on täna Helsingi börsil odavnenud viiendiku ja B-aktsia 31 protsendi võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles