Hotelliliit: seiskunud tööstusharust paistab, et lisaeelarve ei jää viimaseks (1)

PM Majandus
Copy
Tallinna kesklinna suuremates hotellides on valitsenud viimastel päevadel tühjus ja pea kõik aknad on pimedad.
Tallinna kesklinna suuremates hotellides on valitsenud viimastel päevadel tühjus ja pea kõik aknad on pimedad. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) juhatuse esimehe Peter Roose sõnul on 2019. aastal riigile 160 miljonit maksutulu toonud sektor täielikult seiskunud ning ettevõtjad ootavad lisaeelarvega ettenähtud 25 miljoni euro saabumist ärevusega.

«Meie seis on nadi, aga sõnum ei ole vaid see, et eraldage lihtsalt rohkem raha. Loodame, et need vahendid jõuavad otse rohujuure tasandile – ettevõtjateni, sest kaudsete meetmete rakendumiseni ei vea paljud välja. Eesti turismisektoris oli enne kriisi tegev 3000 ettevõtet, kelle jaoks on loomulikult see 25 miljonit õrn lootus, kuid mitte lahendus,» sõnas Roose.

Roose sõnul on oluline, et valitsus ja riigikogu saaks oma protseduurireeglid demokraatlikult, kuid efektiivselt menetletud, ja lubatud meetmed jõuaks tempot mitte kaotades ettevõtlusesse.

«Kui üritada anda mingit nõu, siis ehk sellist, et peaksime kõik olema praegu võimalikult ausad. Meile siit täiesti seiskunud tööstusharust paistab, et see lisaeelarve ei jää tänavu viimaseks ja ehk oleks vaja võtta veel veidi aega ja kirjutada need konkreetsed meetmed ühe hooga kolmekordseks. Eraldise kasutamise osas me kindlasti oleme majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja EASi inimestega dialoogis ja selgitame oma vaatenurka,» ütles Roose.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles