Eesti Post tahab raginal hindu tõsta (15)

PM Majandus
Copy
Eesti Posti juht Ansi Arumeel tunnistab, et postiljonide palk on ammu ajale jalgu jäänud ning mure lahendamisega tegeletakse aktiivselt.
Eesti Posti juht Ansi Arumeel tunnistab, et postiljonide palk on ammu ajale jalgu jäänud ning mure lahendamisega tegeletakse aktiivselt. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Post soovib tõsta kirjade ja postipakkide saatmise hinda umbes kolmandiku võrra, põhjendades seda kulude ja klientide sissetulekute tõusuga.

Konkurentsiametiga kooskõlastatud ettepaneku järgi tõuseks riigisiseste ja rahvusvaheliste standardkirjade hind 36 protsenti: rahvusvahelise maksikirja keskmiseks tõusuks oleks kuni 500-grammise saadetise puhul samuti 36 protsenti, 500-grammise kuni kilogrammise saadetise puhul 30 protsenti ning kilogrammise kuni kahekilogrammise saadetise puhul 13,8 protsenti, kirjutab ERR.

Eesti Posti juhatuse esimehe Ansi Arumeele sõnul on kulud nelja aastaga, mil hindu viimane kord muudeti, niivõrd palju kasvanud, et hindu tuleb tõsta. «Samas on selle aja jooksul pidevalt suurenenud postiteenuse osutamisega seotud sisendkulud, näiteks palga- ja kütusekulud, mis moodustavad ligikaudu 80 protsenti meie püsikuludest,» ütles ta.

Arumeel märkis, et hinnamuutus aitaks ka küsida õiglasemat hinda teistelt riikidelt sealt sisenevate saadetiste eest ning tõsta postitöötajate palka.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles