Eesti üks ihaldusväärsemaid tööandjaid kärbib palku (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Playtechi kontoris on töötajatele loodud head võimalused ka lõõgastumiseks ja pauside pidamiseks. Pildil Eesti üksuse juht Ivo Lasn.
Playtechi kontoris on töötajatele loodud head võimalused ka lõõgastumiseks ja pauside pidamiseks. Pildil Eesti üksuse juht Ivo Lasn. Foto: Kristjan Teedema

Aastaid Eesti ihaldusväärseimate tööandjate esikümnesse valitud Playtech Estonial tuli minna töötajate palga kallale.

Kasiinotarkvara tootja Playtechi Eesti üksus kuulub rahvusvahelisse kontserni, mis on noteeritud Londoni börsil. Terve grupi kõige suurem juht Mor Weizer postitas eile Youtube’i pöördumise, kus andis teada, et rasked ajad nõuavad paraku ohverdusi – töötajate palka vähendatakse kuni viiendiku võrra. Need, kes teenivad rohkem, sealhulgas ta ise, saavadki kõige valusama laksu, ja neile, kes teenivad vähem, on löök protsentuaalselt kergem. Teatud piirist allapoole palk siiski ei lange.

Playtech Eesti juht Ivo Lasn kinnitas Postimehele, et palgalangetus tuleb. «Kui palju, ma otseloomulikult öelda ei saa, kuid võin kinnitada, et meid mõjutab see vähem, isegi pigem sümboolselt,» vastas direktor. Hiljem täpsustas ta, et terve Playtechi rahvusvahelise grupi peale oli keskmine palgakärbe 6 protsenti. Eesti üksusest langesid palgad pooltel töötajatel ja isegi vähem kui grupi peale keskmiselt. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles