Eesti ettevõtja ehitab Valgevenesse suure saeveski

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht seisab Filtri tee ääres Avala kvartalis, kuhu tuleb muuhulgas lätlaste ehituspood, hiiglaslik Depo, mida seni on eestlased külastanud Lätis Valmieras.
Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht seisab Filtri tee ääres Avala kvartalis, kuhu tuleb muuhulgas lätlaste ehituspood, hiiglaslik Depo, mida seni on eestlased külastanud Lätis Valmieras. Foto: Sander Ilvest

Kaido Jõelehele kuuluv Eesti puidutööstusettevõte Kaamos Timber Võtab Euroopa pangalt suure laenu ja ehitab Valgevenesse Mozyri linna lähistele uusesaeveski.

Kaamos Timberi tegevjuht Tõnu Bergmann ütles, et Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangast (EBRD) võeti laenu 15 miljonit eurot ja saeveski kogumaksumus on 25 miljonit eurot. Bergmanni sõnul loovad nad Mozyri saeveski piirkonda 100 uut töökohta.

Kaamosel on praegu saeveski Vitebskis, mis toodab aastas ligi 250 000 kuupmeetrit okaspuu saematerjali. Tänu uuele tehasele Mozyris tõuseb tootmismaht ligi 450 000 kuupmeetrini.

Kaamos Timber müüb täna saematerjali lisaks Baltikumile ka Kesk-Euroopasse ja Aasiasse. «Pea poole võrra suurenev tootmismaht võimaldab laiendada eksporti kindlasti nii Euroopas kui ka Aasia suunal,» avaldas Bergmann lootust. 

Kaamos Timber kuulub Kaamos Groupi, mille omanik on omal ajal Sylvesteri müügist suure varanduse teeninud Kaido Jõeleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles