Sadu miljoneid kaotanud Tallink vajab hapnikuaparaati (29)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tallinki juht Paavo Nõgene ja üks suuromanikest Ain Hanschmidt. Tallinki tütarfirma on seni olnud eriolukorras suurim koondaja.
Tallinki juht Paavo Nõgene ja üks suuromanikest Ain Hanschmidt. Tallinki tütarfirma on seni olnud eriolukorras suurim koondaja. Foto: Sander Ilvest

Veel kuu aega tagasi ostsid linnahalli juurde oma reisisadama ehitust kavandavad Tallink Grupi suuraktsionärid rohkem kui miljoni euro eest aktsiaid juurde. Nüüd on firma väärtus langenud 253 miljoni euro võrra.

Pihta on saanud kõik Tallinki tegevusvaldkonnad: reisilaevaliiklus, ro-ro-kaubavedu, tax-free-kaubandus, hotellid, taksod. Ettevõte vajab ellujäämiseks riiklikku hapnikuaparaati. Vähendatud on palka, koondatud töötajaid ning loobutud dividendi maksmast. Tegevuse ümberkorraldamine kriisiteenusteks, nagu kaubavedu reisilaevadega või pakivedu taksodega, toob tunduvalt vähem käivet. Laevad on aga ehitatud pankade raha eest.

Kriisi puhkedes tõi Tallink erakorraliste reisidega ära võõrsile lõksu jäänud eestimaalasi ja kaupa. Ühe Saksamaa-reisi eest maksab riik firmale 140 000 eurot. Soome-Rootsi ja Soome-Eesti kaubaveo tulu-kulu vahe katab Soome tarnekindluse amet.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles