Luminor ja SEB jätavad dividendid maksmata

Copy
Luminor pank.
Luminor pank. Foto: Tairo Lutter

Luminori aktsionäride üldkoosolek otsustas koroonaviirusega seotud olukorra tõttu 2019. aasta kasumist dividende mitte maksta, sama otsustas ka SEB Eesti nõukogu.

«Arvestades hiljutisi sündmusi seoses koroonaviiruse levikuga, otsustas Luminor mitte maksta eelneva majandusaasta eest dividende,» ütles Luminori nõukogu esimees Nils Melngailis. «Luminor lõpetas 2019. aasta tugevate tulemustega ja oluliselt parema rahastamispositsiooniga. Otsustasime, et kasutame praeguses olukorras seda positsiooni ära oma klientide toetamiseks. Jätkame pangateenuste ja vajaliku finantseerimise pakkumist nii praegustele kui ka uutele klientidele.»

Luminor Bank AS lõpetas 2019. aasta paranenud rahastamispositsiooniga. Luminori laenude ja hoiuste suhtarv oli aasta lõpuks langenud aastataguselt 126,5 protsendilt 99,9 protsendini. Hoiuste portfell suurenes 12,9 protsendi võrra. Varade kvaliteedile keskendumise tulemusel vähenes viivislaenude portfelli maht aasta jooksul 37 protsendi võrra. Panga hallatavad pensionivarad suurenesid 2019. aastal 20 protsendi võrra.

Arvestades panga muutumisprotsessiga seotud investeeringuid ja ühekordseid kulusid ning rahastamistasakaalu saavutamise eesmärgil laenuportfelli ülevaatamist, oli panga 2019. aasta puhaskasum 54 miljonit eurot.

Ka SEB jätab dividendid maksmata

SEB Panga nõukogu otsustas mitte maksta dividende 2019. aasta majandustulemuse eest, et tugevdada panga kapitali.

«SEB on väga hästi kapitaliseeritud pank ning otsus eelmise aasta eest dividendide mitte välja maksta tugevdab panga positsiooni veelgi,» ütles SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik.

«Majanduskeskkond on kiiresti muutunud ning me tahame olla parimal viisil valmis oma klientide toetamiseks – olgu nendeks uute laenude väljastamine või olemasolevate laenudega tekkinud ajutiste makseraskuste ületamine,» lisas ta.

«Kasutame panga eelmise aasta 100-miljonilist kasumit, et täiendavalt toetada nii oma kliente kui majandust üldisemalt praegusel keerulisel ajal,» märkis Parik.

LHV dividend jõudis aktsionäri arvele eile

LHV maksis eelmise aasta eest dividendi 19 senti aktsia kohta ehk kokku 5,4 miljonit eurot ning aktsionäride arvele jõudis see 31. märtsil.

LHV Groupi 2019. aasta maksueelne kasum oli 31,3 miljonit eurot ja puhaskasum 27,1 miljonit eurot. Grupi aktsionäride osa sellest oli 24,8 miljonit eurot. Võrreldes 2018. aastaga kasvas maksueelne kasum 1 protsent ehk 0,4 miljonit eurot ning puhaskasum vähenes 0 protsenti ehk 0,1 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles