Endine tippjuht: uue õlitehase investeering on praegu liiga riskantne (1)

BNS
Copy
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme ja Eesti Energia endise juhatuse liikme Andres Suti hinnangul tuleks riigil 125 miljoni investeerimisel põlevkiviõli tehasesse võtta aeg maha, sest investeering on praegu liiga riskantne.

Suti sõnul oli kolmapäevasel Reformierakonna fraktsiooni ja Eesti Energia juhtide kohtumisel kaks suurt küsimust: kuidas sobitub õlitehase investeering strateegiliselt Eesti ja maailma kliimaeesmärkidega ning kuidas mõjutab investeeringu riske koroonakriis, millel on maailma majandusele ja naftahindadele ka pikaajaline mõju. 

«Minu seisukoht on, et minimaalselt tuleks praegu võtta kvartaliks või pooleks aastaks aeg maha, vaadata, kuidas kriis maailma majandust mõjutab ja kuhu suunas nafta hind pikaajaliselt liigub. Praeguses seisus on see investeering liiga riskantne,» ütles Sutt pressiteates.

Reformierakonna Riigikogu fraktsioon kohtus kolmapäeval videosilla vahendusel Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri ja nõukogu esimehe Väino Kaldojaga.

Valitsus andis möödunud reedel rahandusminister Martin Helmele volitused Eesti Energia omakapitali suurendamiseks rahalise sissemaksena 125 miljoni euro ulatuses, mis võimaldab Eesti Energial uue Enefit280 õlitehase rajamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles