Valitsuskabinet arutab täna lisaeelarvet

Copy
Kütuseaktsiisi tõus sunnib transpordiettevõtteid Lätist üle normi kütust sisse vedama, mistõttu on käibele läinud ka uus termin - kütusemuulad.
Kütuseaktsiisi tõus sunnib transpordiettevõtteid Lätist üle normi kütust sisse vedama, mistõttu on käibele läinud ka uus termin - kütusemuulad. Foto: Eero Vabamägi

Valitsuskabinet hakkab lisaeelarvet arutama kolmapäeval, neljapäeval plaanib valitsus lisaeelarve heaks kiita ning riigikogule üle anda. 

«Valitsuskabinet hakkab lisaeelarvet arutama täna peale lõunat ja valitsuse istungile läheb see homme. Neljapäeval on plaanis lisaeelarve ka riigikogule üle anda,» ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja Siiri Suutre BNS-ile. 

Riigikogu rahanduskomisjon toetab lisaeelarve kiiret menetlemist. Lisaeelarve sisuks on valitsuse heaks kiidetud majanduse abipakett. Paketi eesmärk on leevendada kriisi kõige keerulisemat algfaasi ning tagada majanduse toimimine.

Äripäevale teadaolevalt on EKRE juhitavas rahandusministeeriumis valmivas lisaeelarve eelnõus ka plaan langetada suures mahus erinevaid aktsiise nii elektril, diislil, bensiinil, kergetele kütteõlidel, auto- ja maagaasil ehk sisuliselt kõigil energiakandjatel, millel aktsiis küljes.

Lehe andmetel on mootorikütuste puhul eeskujuks võetud Eesti lõunanaabrite, Läti ja Leedu aktsiiside tasemed. Diisliaktsiis on Eestis hetkel 49,3 senti liitri kohta, Leedus aga 34,7 senti ja Lätis 37,2 senti liitri kohta.

Pikemalt Äripäevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles