Ligi kolmandik eestimaalastest teeb ajutiselt kaugtööd

Postimees
Copy
Kaugtöö.
Kaugtöö. Foto: TeliaSonera

CVKeskus.ee küsitluse andmeil teeb 30 protsenti töötajatest praegu ajutiselt kaugtööd.

30 protsenti töötajatest on ajutiselt tegemas kaugtööd, näitavad CVKeskus.ee värske küsitluse tulemused, kuhu andis panuse üle 3000 töötaja. Pisut enam kui kümnendikul (13 protsenti) küsitletutest oli kaugtöö võimalus olemas juba varem ja pea iga viies (17 protsenti) sai selle võimaluse tulenevalt ajutisest eriolukorrast.

Kaugtööd saavad enim teha Tallinnas ja Tartus palgal inimesed, kus saab töökohast eemal viibides tööd teha vastavalt 32 ja 28 protsenti vastanutest. Mujal saab kaugtööd teha umbes viiendik töötajatest, sest suuresti on teistesse piirkondadesse koondunud sellised ametid, mida ei ole küsitletute arvates võimalik kodust teha.

Kõige vähem tehakse praegu tööd väljaspool töökohta Viljandimaal (17 protsenti) ja Lõuna-Eestis (Võru-, Valga- ja Põlvamaal), kus kaugtööd teeb 18 protsenti küsitletutest. Pea pool vastajaist tõid neis piirkondades välja, et nende töö iseloom lihtsalt ei võimalda sellist töökorraldust rakendada.

«Uuringust joonistub selgelt välja, et kaugtööd on võimalik teha enamasti juhtidel, turundajatel, finantssektori- ja infotehnoloogiasektori töötajatel. Lisaks veel müügivaldkonna kontoritöötajatel ja assistentidel,» kommenteeris uuringut CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Tema sõnul on pisut üllatav, et ka neis valdkondades oli töötajaid, kes vastasid, et nende tööandjad ei luba praeguses olukorras kaugtööd rakendada. «Näiteks kaheksa protsenti IT-sektori töötajaist tõi välja, et tööandja ei luba kodust töötada, kuigi töö iseloom võimaldaks seda,» lisas Auväärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles