Eesti joogitootja asus valmistama desovahendeid (13)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Isikukaitsevahendid. Pilt on illustratiivne.
Isikukaitsevahendid. Pilt on illustratiivne. Foto: Lilli Tölp

Seni kokteili- ja karastusjooke tootnud Tallinnas paiknev Punch Drinks korraldas ümber oma senise tootmisprotsessi ja asus valmistama desinfitseerimisvahendeid.

Ettevõtte juhi Kristjan-Walter Kase sõnul oli tegemist antud olukorras sisuliselt ainukese ja ainuõige lahendusega, mille üle mõtlemiseks ei pidanud kaua aega raiskama.

«Konsulteerisime terviseametiga ning andsime teada, et kuigi tegemist ei ole kindlasti meie põhivaldkonnaga, on meil olemas võimekus ja suutlikkus toota hetkel nappuses olevaid desinfektsioonivahendeid,» sõnas Kask.

Kiirelt viidi end kurssi regulatsioonide ja nõuetega ning peagi asutigi juba vastavaid dokumente vormistama. «Tulenevalt eriolukorrast käis lubade taotlemine ning paberimajandus kähku,» kiitis Kask terviseametit.

Võrdlus sarnaste toodetega annab aimu ka sellest, et toote hinnastamisel on siiski jäädud mõistlikuks ning mitte asutud kriisiajal hõlptulu teenima. «Oleme teinud endast oleneva, et suudaksime Punch Sanitizer'it ka kriisiajal taskukohase hinnaga pakkuda,» kommenteeris Kask.

Ettevõtte kodulehe teatel maksab kolmeliitrine kanister desovahendit 25 eurot ja viieliitrine 35 eurot. Võimalik on osta ka 100-milliliitrist pudelit, mis maksab viis eurot. Viie 100-milliliitrise pudeli eest tuleb välja käia 20 eurot.

Punch Drinks märgib kodulehel, et tegemist on terviseameti poolt ametlikult heaks kiidetud desinfektsioonivahendiga, millele on väljastatud biotsiidi registreerimistunnus nr 1903/20.

Punch Sanitizer.
Punch Sanitizer. Foto: Punch Drinks
Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles