Buffett esitab hiinlastele laulu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett ukulelega
Warren Buffett ukulelega Foto: SCANPIX

Legendaarne investor Warren Buffett, kellest hiinlased sügavalt lugu peavad, esitab neile sealse uue aasta alguse puhul kitarri saatel loo, mis kantakse üle internetis riigitelevisiooni vahendusel.

Riigiringhäälingu CCTV internetikanal CNTV teatas, et 81-aastane Buffett on salvestanud video, mis tuleb esitusele «kevadfestivali» galakontserdi raames.

«Me kõik teame, et Buffett on hea investor. Vähesed teadsid aga, et ta on ka hea laulja,» ütles saate produtsent Wang Pingjiu eilsel pressikonverentsil. Wang ei soostunud avaldama, milline laul ettekandele tuleb.

Igal aastal kogunevad CCTV kevadfestivali kontserdiks telerite ette sajad miljonid hiinlased. See on kõige kuulsam telesaade Hiinas: laulud, tantsud, akrobaatika, naljanumbrid ja näitemängud, mis lähevad eetrisse õhtul vastu Hiina uusaastat, mis tänavu langeb 22. jaanuarile.
Reeglina elab saatele kaasa üle kolme neljandiku Hiina leibkondadest.

Et jõuda noorema põlvkonnani, käivitas CCTV mullu ka galakontserdi internetiversiooni. Seal esinebki tänavu Buffett, lisaks mitmed teisedki kuulsused – nagu näiteks Kung-fu täht Jackie Chan, teatas uudisagentuur Xinhua.

Hiina jaoks teeb Berkshire Hathaway tegevjuhi eriliseks ka tema suurinvesteering kohalikus autofirmas BYD, mis pürgib Hiina juhtivaks elektrisõidukite tootjaks. Buffetti raamatud on Hiina ettevõtjate seas hitid, paljud neist näevad end tema õpilastena.

Kohaklikud börsispekulandid – kes olid mullu tunnistajaks Shanghai üldindeksi 22-protsendilisele kukkumisele – üritavad kindlasti Buffetti laulu ridade vahelt kasulikke näpunäiteid noppida.

«Nad kõik tahaksid olla nagu tema – kes tegi seda ausalt. Ja seda hiinlane austab,» ütles raamatu «The End of Cheap China» autor ja Shanghai uuringufirma China Market Researchi juht Shaun Rein. Hiina suurima konglomeraadi Fosuni esimees ja asutaja Guo Guangchang kutsub end Hiina Warren Buffettiks.

USAs on Buffett endale lauljana juba nime teinud.

Internetis lööb laineid Berkshire Hathaway omanduses oleva kindlustusettevõtte Geico reklaam, kus legendaarne investor lööb rokkar Axl Rose’i stiilis kaasa palas «Lizard Ballad» (sisaliku ballaad).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles