Sõerd: hiigelinvesteering õlitööstusesse ei järgi EL-i kliimaeesmärke (3)

BNS
Copy
Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (RE)
Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (RE) Foto: Sander Ilvest

Rahanduskomisjoni liige ja endine rahandusminister Aivar Sõerd kritiseerib 125 miljoni euro suunamist uue õlitehase rajamisse, sest see pole mitte ainult ülimalt riskantne ettevõtmine, vaid läheb ka mööda EL-i kliimaeesmärkidest.

«Maksumaksja rahaga hiigelinvesteeringu tegemine õlitööstusse on arusaamatu. Maksumaksja rahaga võetakse erakordselt suur risk valdkonnas, mille arendamine pole kooskõlas Euroopa Liidu kliimaeesmärkidega,» kirjutab Sõerd sotsiaalmeedias. «Kui erasektor soovib selles valdkonnas riske võtta, siis võivad nad üritada, aga maksumaksja raha Eesti Energia investeeringuteks suunamine ei ole põhjendatud.»

«Siinkohal tuleb ka küsida, et kas Eesti Energial tõepoolest pole endal enam võimekust investeeringuid rahastada? Teiseks, 125 miljoni euro Eesti Energiale eraldamine pole mitte kuidagi kooskõlas kiireloomuliste meetmetega kriisi mõjude leevendamiseks,» märgib Sõerd.

«Tehas hakkab toodangut andma heal juhul alles 4-5 aasta pärast ja hüpoteetiline uute töökohtade loomine pole lähiaastatel võimalik,» selgitab Sõerd.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles